Definita cuvantului latin
LATÍN, -Ă, latini, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care făcea parte din populația de bază a vechiului ținut Latium din Italia sau era originară de acolo. 2. Adj. Care aparține latinilor (1) sau Latiumului, privitor la latini sau la Latium; p. ext. care se referă la limba și la literatura romanilor sau care aparține acestora; latinesc. ◊ Limba latină (și substantivat, f.) = limba indo-europeană vorbită de romani. – Din lat. latinus, fr. latin.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu latin
LAMANTÍN s. m. mamifer cetaceu erbivor cu corpul masiv, asemănător cu foca, care trăiește în fluviile mari din Africa și America tropicală. (< fr. lamantin) Vezi definitia »
ANTIVENÍN s. n. (Biol.) Anticorp care neutralizează acțunea toxică a veninului. – Anti- + venin. Vezi definitia »
ARHIPLÍN, -Ă, arhiplini, -e, adj. Care este foarte plin, plin până la limita maximă posibilă. – Arhi- + plin. Vezi definitia »
ECTOCRÍN, -Ă adj. (despre substanțe organice) eliminat în mediu de către organismele vii, având un rol important în reglarea relațiilor dintre specii. (< fr. ectocrine) Vezi definitia »
TRANSMARÍN, -Ă adj. De dincolo de mare, (de) peste mare. [Cf. it. transmarino, engl. transmarine, lat. transmarinus]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z