Definita cuvantului soloambe
soloámbe s.f. pl. (reg.) deprinderi, apucături rele.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu soloambe
PORT-BEBÉ s. n. (ruc)sac matlasat unde este purtat copilul pe spatele sau pe pieptul celui care îl duce. (< fr. porte-bébé) Vezi definitia »
desvoálbe (-ólb, -ólt), vb.1. (Înv.) A dezvolta, a extinde. – 2. (Înv.) A se desface florile. Lat. *disvolvĕre (Candrea). Cuvînt înv., se regăsește numai în expresia floare desvoaltă „floare desfăcută”. Este dublet de la forma neol. desvolta, vb. (a dezvolta), format de la part. desvolt, ca it. svoltare de la svolgere (Scriban). Vezi definitia »
PLÉBE s. f. 1. (În Roma antică) Categorie socială de oameni liberi fără o activitate permanentă, care trăiau din câștiguri întâmplătoare și din distribuții făcute de stat. 2. (În evul mediu) Pătura cea mai săracă a populației orășenești din apusul Europei, aflată în afara ierarhiei feudale și care, alături de țărănime, a avut un rol important în revoluțiile din sec. XVI-XVII. 3. (Livr.) Pătură socială fără drepturi, asuprită și exploatată; p. ext. mulțime, gloată. ♦ Fig. Categorie socială declasată; drojdia societății. – Din fr. plèbe, lat. plebs, -bis. Vezi definitia »
Be, simbol chimic pentru Beriliu. Vezi definitia »
CANÁBE s.f.pl. Locuințe civile grupate la marginea lagărelor militare romane. [< lat. canabae – colibe]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z