Definita cuvantului ortodiagonal
ORTODIAGONÁL, -Ă adj. (Despre figuri geometrice) Care are diagonalele perpendiculare. [Pron. -di-a-. / cf. germ. Orthodiagonale].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ortodiagonal
MINISTERIÁL, -Ă, ministeriali, -e, adj. Care aparține unui ministru sau unui minister, privitor la un ministru sau la un minister, emis de un ministru sau de un minister; de ministru sau de minister. ◊ Bancă ministerială = locul pe care îl ocupă reprezentanții guvernului în incinta unui parlament. Coală (sau hârtie) ministerială (sau de format ministerial) = coală de hârtie de format obișnuit pentru cereri. Plic ministerial = plic de dimensiuni mari, în care pot încăpea acte fără să fie îndoite. [Pr.:-ri-al] – Din fr. ministériel. Vezi definitia »
DIMINUTIVÁL adj.n. Sufix diminutival sufix cu care se formează diminutive. [< diminutiv + -al]. Vezi definitia »
BUBÁL s. m. antilopă africană mare, cu coarne în formă de liră. (< fr. bubale) Vezi definitia »
TRIUMFÁL, -Ă adj. De triumf; biruitor, învingător; (fig.) impunător, solemn, pompos. ♦ Marș triumfal = înaintare rapidă și victorioasă a unei armate pe un teritoriu străin. [Pron. tri-um-. / cf. lat. triumphalis, fr. triomphal]. Vezi definitia »
CAPE CANAVERAL [keip kanævaral], cap situat pe coasta de E a Pen. Florida (S.U.A.), la 28º27’ lat. N și 80º32’ long. V. Bază de lansare a rachetelor, sateliților artificiali și a navelor spațiale; centru de cercetări spațiale. Între 1963 și 1973 s-a numit Cape Kennedy. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z