Definita cuvantului ortopol
ORTOPÓL s.n. (Mat.) Punct în care se intersectează perpendicularele coborâte pe laturile unui triunghi din proiecțiile ortogonale ale vârfurilor acestuia pe o dreaptă din planul triunghiului. [< fr. orthopôle].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu ortopol
MOL s.n. Dig de piatră construit către largul mării la intrarea într-un port pentru a micșora acțiunea valurilor care vin din larg. [< it. molo, fr. môle, cf. lat. moles – grămadă]. Vezi definitia »
ORTOPÓL s.n. (Mat.) Punct în care se intersectează perpendicularele coborâte pe laturile unui triunghi din proiecțiile ortogonale ale vârfurilor acestuia pe o dreaptă din planul triunghiului. [< fr. orthopôle]. Vezi definitia »
LEGUMÍCOL, -Ă, legumicoli, -e, adj. Care aparține culturilor de legume sau legumiculturii, privitor la culturile de legume sau la legumicultură. – Legumă + suf. -icol (după pomicol, vinicol etc.). Vezi definitia »
AVÍCOL, -Ă, avicoli, -e, adj. Care aparține aviculturii, care se referă la avicultură. – Din fr. avicole. Vezi definitia »
ALGÓL s. n. (Inform.) Limbaj simbolic folosit în programarea automată orientat în probleme de calcul științific. – Din engl., fr. algol. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z