Definita cuvantului oxigenoterapie
OXIGENOTERAPÍE s.f. (Med.) Tratament al anoxiei cu inhalații sau injecții de oxigen. [Gen. -iei. / < fr. oxygénothérapie].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu oxigenoterapie
ZIMOTERAPÍE s.f. (Med.) Folosirea fermenților în scop terapeutic. [Gen. -iei. / < fr. zymothérapie, cf. gr. zyme – ferment, therapeia – tratament]. Vezi definitia »
LUSTRÁȚIE, lustráții, s.f. 1. (Ant.) Ceremonie de purificare a unei persoane, a unui câmp etc. 2. (Rel.) Rit de purificare. (din fr. lustration, lat. lustratio) Vezi definitia »
DATORÍE, datorii, s. f. 1. Sumă de bani sau orice alt bun datorat cuiva. ◊ Loc. adv. Pe datorie = pe credit. ◊ Expr. A se băga în datorii = a face datorii, a se îndatora. A se îngloda (sau a se îneca) în datorii = a se împrumuta cu sume mari, care nu mai pot fi restituite. 2. Obligație legală sau morală; îndatorire. ◊ Loc. adv. De (sau din) datorie = din obligație, pentru că trebuie. La datorie = în locul unde te cheamă obligațiile (de serviciu). ◊ Expr. A fi de datoria cuiva să... = a fi obligația cuiva să... A crede de datoria sa să... = a se crede obligat să... – Dator + suf. -ie. Vezi definitia »
tămâie s. f., g.-d. art. tămâii; pl. - Vezi definitia »
MINIENCICLOPEDÍE s. f. microenciclopedie. (< mini1- + enciclopedie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z