Definita cuvantului panoramic
PANORÁMIC, -Ă adj. De panoramă, care redă o panoramă. ♦ Cinematograf panoramic = cinematograf bazat pe un procedeu constând în a face să pivoteze aparatul de filmat pe un ax orizontal sau vertical în timpul luării vederilor; ecran panoramic = ecran de cinematograf semicircular, cu lățimea mult mai mare față de înălțime; fotografie panoramică = fotografie care cuprinde un peisaj extins prin rotirea circulară a aparatului. [< fr. panoramique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu panoramic
TÁCTIC, -Ă, tactici, -ce s. f., adj. I. S. f. 1. Parte componentă a artei militare care se ocupă de studiul, organizarea, pregătirea și ducerea luptei pentru a îndeplini cu maximum de eficacitate scopurile fixate. 2. Știința de a determina, pentru o perioadă relativ scurtă, linia de conduită a unei mișcări sociale sau a unui partid politic, în funcție de împrejurările social-politice din acea perioadă și pentru realizarea unui obiectiv fundamental. ♦ P. gener. Totalitatea mijloacelor întrebuințate pentru a izbuti într-o acțiune. II. Adj. Care ține de tactică (I), privitor la tactică; conform cu o anumită tactică. – Din fr. tactique. Vezi definitia »
HEXAÉDRIC, -Ă adj. În formă de hexaedru. [< fr. hexaédrique]. Vezi definitia »
FTIZIOLÓGIC, -Ă adj. Referitor la ftiziologie. [Pron. -zi-o-. / < fr. phtisiologique]. Vezi definitia »
POLIMÁTIC, -Ă adj. (Liv.) Referitor la polimatie. [< fr. polymatique]. Vezi definitia »
țuvlíc, țuvlíci, s.m. (reg.) 1. huhurez, țiuic. 2. lipitoare. 3. tilincă, țivloaie. 4. (adj.) neastâmpărat, obraznic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z