Definita cuvantului stimarisi
stimarisí, stimarisésc, vb. IV (înv.) a stima.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu stimarisi
VOPSÍ, vopsesc, vb. IV. I. Tranz. A colora un obiect, acoperindu-i suprafața cu pensula sau prin stropire cu un strat de vopsea ori muindu-l într-o soluție colorată și lăsându-l să se îmbibe; a colora un lichid punând într-însul o substanță colorată o substanță colorată; a boi. 2. Tranz. și refl. (Pop.) A (se) stropi; a (se) păta; a (se) mânji; 3. Refl. A se farda; a se machia, a se sulimeni. [Var.: (pop.) văpsí vb. IV] – Din bg. vapsam. Vezi definitia »
argăsí (argăsésc, argăsít), vb. – A prelucra pieile și blănurile, a tăbăci. – Mr. argăses, argăsire. Ngr. ἀργάζω, aorist ἄργασα (DAR), cf. bg. argasvam.Der. argăsar, s. m. (argăsitor); argăsărie, s. f. (acțiunea de a argăsi); argăsăriță, s. f. (argăsitoare); argăseală, s. f. (substanță de argăsit); argăsitor, adj. (care argăsește). Vezi definitia »
chindisí (chindisésc, chindisít), vb.1. A broda, a coase. – 2. A garnisi, a împodobi, a înfrumuseța. – Mr. chindisescu. Ngr. ϰεντῶ „a broda”, care se mai spune și ϰεντίζω, cf. ϰεντησιά „broderie” (Cihac, II, 547; DAR; Gáldi 164). – Der. chindiseală, s. f. (broderie); chindisitură, s. f. (broderie). Vezi definitia »
psifisí, psifisésc, vb. IV (înv.) a alege prin vot sau a numi într-o funcție înaltă bisericească. Vezi definitia »
mangosí, mangosésc, vb. IV (reg.) a se agita, a se frământa. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z