Definita cuvantului chindisi
chindisí (chindisésc, chindisít), vb.1. A broda, a coase. – 2. A garnisi, a împodobi, a înfrumuseța. – Mr. chindisescu. Ngr. ϰεντῶ „a broda”, care se mai spune și ϰεντίζω, cf. ϰεντησιά „broderie” (Cihac, II, 547; DAR; Gáldi 164). – Der. chindiseală, s. f. (broderie); chindisitură, s. f. (broderie).

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu chindisi
MORMOROSÍ, mormorosesc, vb. IV. Intranz. (Reg.) A mormăi (1). – Probabil contaminare între mormăi și bolborosi. Vezi definitia »
cotorosí (-sésc, -ít), vb. refl.1. A scăpa de ceva sau de cineva, a se degaja, a se dezbăra. – 2. A dispărea, a se face nevăzut. – Mr. cutursire. Formație expresivă (Graur, BL, IV, 105); probabil fără legătură cu tc. kurtarmak „a elibera” (Șeineanu, II, 146; Densusianu, Rom., XXVIII, 76; Cihac, II, 77; Pacu, II, 129). Var. cortorosi, pe care DAR o indică drept forma de bază este destul de rară. – Der. descotorosi, vb. (a scăpa de ceva sau cineva); cotoroseală, s. f. (acțiunea de a dispărea). Cf. cotroci. Vezi definitia »
firitisí, firitisésc, vb. IV (înv.) 1. a felicita. 2. a cinsti cu băutură (pe cineva). Vezi definitia »
ECONOMISÍ, economisesc, vb. IV. Tranz. A folosi cu chibzuială banii sau alte mijloace materiale; a agonisi. – Din ngr. ekonómisa (aor. lui ikonomó). Vezi definitia »
FARSI s.n. ~Limba vorbita in Iran Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z