Definita cuvantului paravertebral
PARAVERTEBRÁL, -Ă adj. Ganglion paravertebral = fiecare dintre ganglionii simpatici care se află alături de coloana vertebrală în lungul ei, de o parte și de alta. [< fr. paravertébral].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu paravertebral
JURNÁL s.n. 1. caiet de însemnări intime zilnice (despre tot ceea ce se întâmplă); observații științifice însemnate zi de zi. ◊ jurnal de bord = registru de însemnări pentru faptele care survin în timpul drumului unei (aero)nave; jurnal de cart = registru pe navele militare, deosebit de jurnalul de bord, în care ofițerul de cart înscrie date referitoare la navigație. 2. ziar, gazetă. 3. caiet, registru în care se înscriu operațiile de contabilitate zi de zi. 4. emisiune de radio sau de televiziune care prezintă știri, informații de imediată actualitate. (< fr. journal) Vezi definitia »
VIZUÁL, -Ă adj. Care aparține văzului, referitor la simțul văzului; de vedere. ◊ Memorie vizuală = memorie care reține mai ales imaginile vizuale; rază vizuală = linie dreaptă imaginară care unește ochiul observatorului cu obiectul observat. [Pron. -zu-al. / cf. it. visuale, fr. visuel, lat. visus – vedere]. Vezi definitia »
BATÁL1, batali, s. m. Berbec castrat în vederea îmbunătățirii calității cărnii și a lânii. – Cf. tc. battal „netrebnic”. Vezi definitia »
OCTOSEPÁL, -Ă adj. (despre caliciu) cu opt sepale. (< fr. octosépale) Vezi definitia »
PARODONTÁL, -Ă, parodontali, -e, adj. (Anat.) Al parodonțiului, de parodonțiu. ◊ Țesut parodontal = țesut marginal moale, cu formațiuni fibroase, care înconjură dintele și alveola dentară; parodonțiu moale, periodont. – Din fr. parodontal. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z