Definita cuvantului pedală
PEDÁLĂ s.f. 1. Pârghie de manevră sau de comandă acționată cu piciorul. 2. (Poligr.) Presă mică de imprimare acționată cu piciorul. 3. (Muz.) Notă joasă și gravă care durează mai multe măsuri. [< fr. pédale, cf. lat. pes, pedis – picior].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pedală
premísă s.f., g.d. art.premísei; pl. premíse Vezi definitia »
TIGRÉSĂ, tigrese, s. f. (Rar) Tigroaică. – Din fr. tigresse. Vezi definitia »
SÁTIRĂ, satire, s. f. Scriere în versuri sau în proză în care sunt criticate defecte morale ale oamenilor sau aspecte negative ale societății, cu intenții moralizatoare; p. gener. scriere sau discurs cu caracter batjocoritor, mușcător. ♦ Categorie estetică din sfera comicului, care critică cu violență și caricatural pe cineva sau ceva. [Acc. și: satíră] – Din fr. satire, lat. satira. Vezi definitia »
CĂPĂȚẤNĂ, căpățâni, s. f. 1. Cap de animal mort sau tăiat pentru consum. 2. Cap de om mort desprins de trup; craniu. ♦ (Ir.) Cap (mare) de om. 3. Parte bulbucată a unei plante, formată din tulpină sau din suprapunerea frunzelor. Căpățână de varză. 4. Nume dat unor obiecte de formă conică. Căpățână de zahăr.Lat. pop. capitina. Vezi definitia »
RUJEÓLĂ s. f. boală infectocontagioasă (la copii), caracterizată prin febră ușoară și erupții roșii pe piele; pojar. (< fr. rougeole) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z