Definita cuvantului pinacee
PINACÉE s.f.pl. Abietacee. [Pron. -ce-e, sg. invar. / < fr. pinacées, cf. pinus – pin].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu pinacee
AMENORÉE s. f. Absență fiziologică a ciclului menstrual, în timpul sarcinii, al alăptării, sau patologică, pricinuită de o insuficiență ovariană sau hipofizară. – Din fr. amenorrhée. Vezi definitia »
PAPILIONACÉE s.f.pl. Familie de plante dicotiledonate, cu petalele în forma aripilor unui fluture; (la sg.) plantă din această familie. [Pron. -lio-na-ce-e, sg. invar. / < fr. papilionacées, cf. lat. papilio – fluture]. Vezi definitia »
GRAMINEE s. f. pl. Familie de plante fanerogame angiosperme cu inflorescențĂ? în formĂ? de spic și cu tulpina pĂ?ioasĂ?. -Din fr. GraminĂ?es Vezi definitia »
MIRTACÉE, mirtacee, s. f. (La pl.) Familie de plante dicotiledonate cu tulpina arborescență, al cărei tip este mirtul; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. myrtacées. Vezi definitia »
PLANTAGINACÉE, plantaginacee, s. f. (La pl.) Familie de plante erbacee, cu frunze întregi, mai rar lobate, dispuse de obicei în rozetă bazală, cu flori hermafrodite, rar unisexuate, dispuse în spice sferice sau cilindrice, și cu fructe capsule sau nucule; (și la sg.) plantă din această familie. – Din fr. plantaginacées. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z