Definita cuvantului șalupier
șalupiér, șalupiéri, s.m. (înv.) persoană care conduce o șalupă; șalupar.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șalupier
FOAIÉR s. n. 1. sală a unui teatru unde se reunesc actorii. 2. încăpere destinată spectatorilor în pauzele dintre acte. (< fr. foyer) Vezi definitia »
ARMBRUSTER, Adolf (n. 1941, Tălmaciu, jud. Sibiu), istoric sas din România. Stabilit în Germania. Contribuții la cunoașterea istoriei medievale a românilor și a raporturilor dintre români și sași („Romanitatea românilor – istoria unei idei”, „Daco-romano-saxonica”, „Spațiul carpato-danubian în izvoarele din Europa centrală și apuseană în sec. X-XVI”, în lb. germ.). Vezi definitia »
Big Brother (angl.) [Brother pron. brázăr] s. propriu m. Vezi definitia »
BÉRANGER [berãjé] de Tours (999-1088), teolog francez. A negat prezența reală a lui Hristos în euharistie, fapt pentru care a fost condamnat de mai multe ori, fiind obligat, pînă la urmă, să renunțe la convingerile sale. Vezi definitia »
TRIGGER [TRÍGĂR] s. n. 1. triodă cu catod rece ca releu sau ca tub de amorsare. 2. (biol.) factor declanșator care pune în mișcare un șir de acțiuni și reacții, de minimă contribuție energetică. (< engl. trigger) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z