Definita cuvantului legitimism
LEGITIMÍSM s. n. Teorie care proclamă drept principiu fundamental dreptul inalienabil la tron al dinastiilor legitime (răsturnate în urma unor evenimente sociale sau politice) și puterea absolută a acestora. – Din germ. Legitimismus.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu legitimism
PANSLAVÍSM s. n. curent politic, în Rusia, care preconiza unirea tuturor popoarelor slave într-un singur stat. (< fr. panslavisme) Vezi definitia »
JUNIMÍSM s. n. mișcare literar-culturală și politică din a doua jumătate a sec. XIX, care a pledat împotriva „formelor fără fond” și a oricăror excese. (< „Junimea” + -ism) Vezi definitia »
FUNCȚIONARÍSM s. n. Tendință birocratică de a considera problemele din punct de vedere individual, nu general; atitudine indiferentă, lipsită de interes și de devotament față de muncă; birocratism, birocrație. [Pr.: ți-o-] – Din fr. fonctionnarisme (după funcționar). Vezi definitia »
NEOANARHÍSM s.n. Curent politic și doctrinar care reia și actualizează unele dintre tezele vechiului anarhism, pretinzând că lupta politică organizată și partidul revoluționar ar fi inutile și că tactica „revoluționară” ar fi aceea a acțiunilor extremiste și teroriste. [Pron. ne-o-a-. / et. incertă]. Vezi definitia »
ALBINOIDÍSM s. n. formă incompletă de albinism. (< fr. albinoïdisme) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z