Definita cuvantului prismă
PRÍSMĂ s.f. Poliedru mărginit de fețe plane, dintre care două, poligonale, egale și paralele, formează baza, iar celelalte, în formă de paralelogram, formează fețele laterale. ♦ Prismă optică = piesă transparentă (de sticlă) folosită pentru descompunerea sau pentru reflecția luminii într-un spectru. ♦ Prin prisma = din punct de vedere..., în lumina... [Cf. fr. prisme, lat. gr. prisma].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu prismă
AMBRAZÚRĂ s.f. 1. Deschizătură practicată în pereții unei fortificații pentru a permite tragerea cu armele de foc. 2. Deschizătură într-un zid în care se montează o ușă sau o fereastră. ♦ Deschidere practicată într-un unghi care să permită (în cazul unei ferestre) evazarea interioară pentru un iluminat mai bun sau (în cazul unui portal) evazarea exterioară cu mai multă lărgime intrării. [< fr. embrasure]. Vezi definitia »
ÚRNĂ s. f. 1. vas în care se păstrează cenușa morților incinerați. 2. cutie în care se depun buletinele de vot, numerele de loterie etc. 3. (bot.) capsulă sporifică. (< fr. urne, lat. urna) Vezi definitia »
AGÓNĂ s. f. linie care unește punctele de pe glob cu declinație magnetică zero. (< fr. agone) Vezi definitia »
învălmășitúră s.f. (înv.) învălmășeală, învălmășie. Vezi definitia »
SPARTEÍNĂ s. f. alcaloid toxic din semințele unei plante exotice, analeptic, cardiac și diuretic. (< fr. spartéine) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z