Definita cuvantului probabilitate
PROBABILITÁTE s.f. 1. Caracterul a ceea ce este probabil; aparență de adevăr, posibilitate cu multe șanse de realizare. ♦ După toate probabilitățile = după cât se pare. 2. Mărime folosită în formularea legilor statistice ale fenomenelor, care nu sunt perfect determinate prin anumite condiții experimentale date. ♦ Teoria probabilității = teorie despre evenimente întâmplătoare cu caracter de masă; calculul probabilităților = ramură a matematicii care se ocupă cu studiul probabilităților producerii unui fenomen sau a unui eveniment dintr-un complex de fenomene sau de evenimente de același fel. [Cf. lat. probabilitas, fr. probabilité].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu probabilitate
VARIABILITÁTE s.f. Însușirea a ceea ce este variabil. ♦ (Biol.) Procesul schimbării diferitelor caractere morfologice și fiziologice ale organismelor vii, constituind devieri de la tipul speciei. ♦ (Mat.) Proprietate a unei cantități sau funcții algebrice de a lua succesiv o infinitate de valori diferite. ♦ (Gram.) Însușire a unui cuvânt de a prezenta forme diferite. [Pron. -ri-a-. / cf. fr. variabilité]. Vezi definitia »
CARÍTE s.f.pl. v. charite. Vezi definitia »
SINUOZITÁTE s. f. cotitură, curbură. (< fr. sinuosité) Vezi definitia »
ESCLUSIVITÁTE s. f. situația, calitatea a ceea ce este exclusiv. ◊ drept exclusiv de a vinde, de a publica o carte etc. ♦ în ~ = cu excluderea tuturor celorlalți. (< fr. exclusivité) Vezi definitia »
REZISTIVITÁTE, rezistivități, s. f. (Fiz.) Mărime caracteristică fiecărui material, egală cu rezistența electrică a unui cub din materialul respectiv, având muchia egală cu unitatea; rezistență electrică specifică. – Din fr. résistivité. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z