Definita cuvantului șoimărie
șoimăríe, șoimăríi, s.f. (înv.) 1. arta de a dresa șoimi pentru vânătoare. 2. vânătoare cu ajutorul șoimilor; șoimărit.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu șoimărie
cofterié s.f. (înv.) stofă prețioasă din care se făceau dulămi boierești și cingători femeiești. Vezi definitia »
categoríe (categoríi), s. f. – Noțiune fundamentală care exprimă proprietățile și relațiile esențiale ale obiectelor și fenomenelor, clasă. – Var. catigorie (înv.). Mr. cătigurie „calomnie”. Ngr. ϰατηγορίς (Gáldi 161). Sec. XVIII. Var. se folosea mai ales cu sensul din mr.Der. categorisi (mr. cătigurisescu), vb. (a clasifica, a aranja pe categorii; înv., a dojeni; înv., a calomnia); din ngr. ϰατηγορῶ (viitor ϰατηγορίσω); categoric, adj., din fr. Vezi definitia »
NAVIGÁȚIE, navigații, s. f. 1. Faptul de a naviga; drum parcurs de un vehicul maritim, fluvial, aerian sau spațial (1) pe apă, călătorie facută cu o navă. 2. Știința și tehnica de a conduce o navă sau o aeronavă. 3. Transport organizat de mărfuri sau de persoane cu o navă sau o aeronavă. – Din fr. navigation, lat. navigatio, it. navigazione. Vezi definitia »
MICROCINEMATOGRAFÍE s.f. Folosirea tehnicii cinematografice în domeniul microscopiei; microfilmare. [Gen. -iei. / < fr. microcinématographie]. Vezi definitia »
REVÚLSIE s.f. Iritație locală a pielii, provocată pentru a stimula sistemul nervos sau pentru a face să înceteze o stare congestivă sau inflamatorie existentă în altă parte a corpului. [Gen. -iei, var. revulsiune s.f. / cf. fr. révulsion, lat. revulsio]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z