Definita cuvantului profundor
PROFUNDÓR s.n. (Av.) Parte mobilă a ampenajului orizontal, care servește pentru a asigura echilibrul și mobilitatea longitudinală a avionului. [Cf. fr. profondeur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu profundor
CODEBITÓR, – OÁRE s.m. și f. Persoană care este datoare (cuiva) împreună cu alții. [Cf. fr. codébiteur]. Vezi definitia »
LĂPTIȘÓR, s. n., (3) lăptișori, s. m. 1. (Rar) Diminutiv al lui lapte. 2. (În sintagma) Lăptișor de matcă = produs secretat de glandele faringiene ale albinelor doici, care constituie hrana larvelor de matcă, utilizat în medicină și în cosmetică. 3. Plantă erbacee cu tulpina ramificată, cu mai multe rozete de frunze lanceolate, cu flori albe, răspândită în regiunea alpină; laptele-stâncii (Androsace chamaejasme).Lapte + suf. -ișor. Vezi definitia »
TUIÓR s.n. Remorcher care se deplasează de-a lungul unui lanț sau al unui cablu întins pe fundul apei. [Pron. tu-ior. / < fr. toueur]. Vezi definitia »
DERULÓR s. n. 1. mașină-unealtă de derulat furnire. 2. derulator (2). (după fr. dérouleuse) Vezi definitia »
GUVERNATÓR, guvernatori, s. m. 1. (În unele state) Persoană care conduce, în numele șefului statului, o unitate administrativ-teritorială mai mare sau un teritoriu dependent, o colonie. 2. Persoană care conduce o instituție de credit depinzând de o autoritate centrală. – Guverna + suf. -tor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z