Definita cuvantului psihagogic
PSIHAGÓGIC, -Ă adj. Referitor la psihagogie. [< fr. psychagogique].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu psihagogic
CANCEROLÓGIC, -Ă, cancerologici, -ce, adj. (Med.) Oncologic. – Din fr. cancérologique. Vezi definitia »
PLÁSTIC1, -Ă, plastici, -ce, adj., s. f. I. Adj. 1. Căruia i se poate da, prin modelare, forma dorită, care poate fi ușor deformat fără a crăpa sau a se sfărâma. ◊ Masă plastică sau material plastic = produs sintetic de natură organică, anorganică sau mixtă care se poate prelucra ușor în diferite obiecte, la cald sau la rece, cu sau fără presiune. Deformație plastică = deformație a unui material sub acțiunea unei solicitări peste limita lui de elasticitate, care crește chiar dacă solicitarea rămâne constantă. ♦ Care este făcut, realizat sau reprodus după un anumit model, prin modelarea tuturor materiale. 2. Care se referă la sculptură și la pictură; care se ocupa de aceste arte; care este asemănător cu o sculptură sau cu o pictură, care sugerează o sculptură sau o pictură. ◊ Artă plastică (și substantivat, f.) = (mai ales la pl.) artă care are ca scop să reproducă formele prin modelarea unor materiale, prin culori etc. Artist plastic = creator din domeniul artelor plastice. ♦ (Despre realizări literare, muzicale) Evocator, sugestiv, viu. 3. (În sintagma) Chirurgie plastică = ramură a chirurgiei care se ocupă cu îndreptarea unor deformări ale corpului omenesc (în special ale feței), provenite din naștere sau dintr-un accident. II. S. f. Tehnica executării unor obiecte de artă prin modelarea unor substanțe maleabile; tehnica, artă de a sculpta sau de a picta. ♦ Parte din studiul unei opere de artă care se ocupă cu raportul armonios al volumelor și al reliefului. ♦ Ansamblul calităților de volum și de aspect exterior al unei lucrări de arhitectură, de urbanism sau de artă decorativă. – Din fr. plastique. Vezi definitia »
PIROELÉCTRIC, -Ă adj. Referitor la piroelectricitate. [Cf. fr. pyro-électrique]. Vezi definitia »
cicíc s. m.1. Floare roșie nedeterminată. – 2. Culoarea roșu aprins. Tc. çiçek (Loebel 241). – Der. cice(a)cliu, adj. (de culoare roșu aprins), din tc. çiçekli; ciciclic, s. n. (peluză), din tc. çiçeklik. Vezi definitia »
MACROBIÓTIC, -Ă I. adj. 1. referitor la macrobiotică. 2. (despre organisme) cu o viață foarte lungă; longeviv. II. s. f. știință care studiază problemele longevității. (< fr. macrobiotique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z