Definita cuvantului țurluburlu
țurlu-burlu adv. (reg.; despre părul capului) zbârlit.

Sursa: DAR
Cuvinte ce rimeaza cu țurluburlu
CVADRÚPLU, -Ă adj. Împătrit. // s.m. și f. Gemeni născuți în număr de patru. [Var. cuadruplu, -ă adj. / < lat. quadruplex, cf. fr. quadruple]. Vezi definitia »
MERLÚ s. m. pește osos din apele adânci, asemănător cu morunul, care are spatele gri și pântecele alt, lung de 1 m. (< fr. merlu) Vezi definitia »
téflu (-luri), s. n. – Bot, rît de porc. – Var. Munt. tef. Creație expresivă, cf. nătăfleț, și toate creațiile verbale care sugerează ideea de „obiect rotund”. După ipoteza improbabilă a lui Bogrea, Dacor., V, 852, în relație cu tc. (arab.) tefl „salivă”. Var. circulă în Dîmbovița. – Der. tufli, vb. (a înfunda, a pune o pălărie pe cap și a o turti în același timp), cuvînt citat în dicționare pentru Mold., dar care se folosește și în Munt. (îl întrebuințează Murnu; legătura cu sb. tuviti „a face socoteala” sugerată de Scriban sau cu ceh. tjukati „a turti”, propusă de Cihac, II, 425, nu este posibilă); tuflă, s. f. (Arg., portofel, portmoneu); infuflica, vb. (a se ghiftui, a se sătura); tuflu, s. n. (Arg., portofel), în loc de tuflă, sau poate din germ. Zuflucht „recurs”. Vezi definitia »
FLU I. adv. inv. 1. (despre îmbrăcăminte) cu linii moi, vaporoase. 2. (despre fotografii) cu contururi imprecise, evanescente. II. s. n. efect fotografic de evanescență a contururilor imaginii. (< fr. flou) Vezi definitia »
BANGWEULU [bæŋuiúlu], lac în Africa Ecuatorială (Zambia). la S de L. Tanganyika, la 1.067 m alt.; 4, 9 mii km2 (15 mii km2 în sezonul ploios). Ad. max.: 5 m. Aici își are obîrșia Luapula, unul dintre izv. fl. Zair. Descoperit în 1868 de D. Livingstone. Pe malul estic se află parcul național Isangano. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z