Definita cuvantului limnologie
LIMNOLOGÍE s. f. 1. Capitol al hidrobiologiei care studiază condițiile de viață și organismele din apele dulci. 2. Ramură a hidrologiei care se ocupă cu studiul lacurilor (naturale și artificiale). – Din fr. limnologie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu limnologie
SEXDÚCȚIE s. f. mecanism prin care se efectuează transferul de fragmente cromozomiale prin intermediul unui factor de fertilitate. (< fr. sexduction) Vezi definitia »
OFTALMOMALACÍE s. f. atrofie și ramolisment al globului ocular. (< fr. ophtalmomalacie) Vezi definitia »
polpebráție s.f. (înv.) clipire deasă din ochi. Vezi definitia »
AGITÁȚIE1 s. f. Principal mijloc folosit de partidele comuniste și muncitorești, constând dintr-o activitate sistematică, orală și scrisă, în scopul întăririi continue a legăturii cu masele, al educării lor politice și al mobilizării la lupta pentru construirea societății socialiste. ◊ Punct de agitație = centru în care un grup de agitatori duc muncă de lămurire cu cetățenii din sectorul respectiv cu privire la unele probleme importante de actualitate. – Fr. agitation (lat. lit. agitatio, -onis); rus. agitacija. Vezi definitia »
ZOANTROPÍE s.f. (Med.) Delir în timpul căruia bolnavul se crede metamorfozat în animal. [Pron. zo-an-, gen. -iei. / < fr. zoanthropie, cf. gr. zoon – animal, anthropos – om]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z