Definita cuvantului chirurg
chirúrg (chirúrgi), s. m. – Medic specialist în chirurgie. – Var. hirurg (și der.). Lat. chirurgus (sec. XIX) și înainte din gr. ϰειρουργός. – Der. chirurgie, s. f., din fr. chirurgie; chirurgic(al), adj.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu chirurg
catarg, catarge s. n. (er.) Vezi definitia »
CATÁRG, catarge, s. n. 1. Stâlp de lemn sau tub metalic care se montează vertical pe o navă pentru a susține pânzele sau antenele de telegrafie fără fir; arbore. 2. Construcție de metal care înlocuiește turnul de extracție în industria petrolieră. – Din ngr. katárti. Vezi definitia »
ẴLBORG (AALBORG), [ɔ:lbɔr], oraș în N Danemarcei (Iutlanda), port de pescuit la canalul Limfjorden; 154,7 mii loc. (1988). Constr. navale, ciment, produse textile. Castel (1539). Vezi definitia »
ERG1, ergi, s. m. (Fiz.) Unitate de măsură a energiei, egală cu lucrul mecanic efectuat de o forță de o dină care își deplasează punctul de aplicație cu un centimetru. – Din fr. erg. Vezi definitia »
CYBORG s. n. Personaj din literatura de anticipație sub forma unui hibrid creier-mașină-microprocesor; robot1. [Pr.: sí-] – Cuv. engl. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z