Definita cuvantului seminariza
SEMINARIZÁ vb. I. tr. A prelucra în colectiv un curs, o prelegere sau o materie de studiu. [< seminar + -iza].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu seminariza
REALIZÁ, realizez, vb. I. Tranz. 1. A aduce (ceva) la îndeplinire, a face să devină real; a atinge (un scop), a înfăptui. 2. Spec. A crea, a plăsmui o operă de artă. ♦ Refl. (Despre o persoană, mai ales despre un artist) A se dezvolta pe deplin, a se desăvârși, a-și pune în valoare capacitatea de creație. 3. A obține, a dobândi, a câștiga (ceva); a încasa prețurile (la mărfurile vândute). 4. A-și face o idee precisă despre..., a reuși să înțeleagă, să pătrundă înțelesul unui lucru. [Pr.: re-a-] – Din fr. réaliser. Vezi definitia »
DECARTELIZÁ vb. tr. a desființa (prin lege) cartelurile de producție. (< fr. décartelliser) Vezi definitia »
LOTIZÁ vb. I. tr. (Rar) A împărți în loturi o cantitate de material sau un grup de obiecte. [Cf. fr. lotir]. Vezi definitia »
RAȚIONALIZÁ vb. I. tr. 1. A introduce metode de folosire mai justă a utilajului, a spațiului de lucru etc. (într-o întreprindere, într-o ramură de producție etc.). 2. A limita consumul unor produse (supunându-l anumitor restricții); raționa2. 3. A transforma o expresie algebrică cu un radical într-o expresie echivalentă fără radical. [< fr. rationaliser, cf. rus. raționalizirovati]. Vezi definitia »
POLARIZÁ vb. 1. tr. a face ca un corp să capete poli; a aduce în stare de polarizație. ◊ a transforma lumina naturală în lumină polarizată. II. tr., refl. (fig.) a (se) aduna, a (se) concentra. III. refl. a da naștere unei polarități (2). (< fr. polariser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z