Definita cuvantului simetric
SIMÉTRIC, -Ă adj. 1. Care prezintă simetrie. ♦ (s.n. și f.) Dreaptă sau punct așezate simetric cu altă dreaptă sau cu alt punct. 2. Funcție simetrică = funcție a mai multor variabile care nu se schimbă, orice mutări ar suferi aceste variabile. [< fr. symétrique, it. simmetrico].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu simetric
POLITÉHNIC, -Ă adj. referitor la, care cuprinde mai multe specialități tehnice. ♦ institut ~ (și s. f.) = insituție de învățământ superior care pregătește specialiști în diferite domenii ale științelor tehnice. (< fr. polytechnique) Vezi definitia »
ANTROPOLÓGIC, -Ă adj. Al antropologiei, referitor la antropologie. ◊ Școală antropologică = a) școală întemeiată de Lombroso, care concepea infracțiunea ca un produs al factorilor biologici, iar pe infractor ca un tip înnăscut de „om criminal”; b) școală sociologică care susține în mod eronat că viața socială a popoarelor este determinată cauzal de caracteristicile anatomofiziologice ale rasei. [Cf. fr. anthropologique]. Vezi definitia »
GLICOGENÉTIC, -Ă, glicogenetici, -ce, adj. (Biochim.) Referitor la glicogeneză. – Din fr. glycogénétique. Vezi definitia »
AMFICȚIÓNIC, -Ă adj. (Ist.) Referitor la amficționii. [< fr. amphictyonique]. Vezi definitia »
DIASCÓPIC, -Ă adj. Referitor la diascopie. [Pron. di-as-. / < fr. diascopique]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z