Definita cuvantului sultă
SÚLTĂ s.f. Sumă de bani care, într-un partaj sau într-un schimb, compensează diferența de valoare a părții din moștenire cuvenite sau a bunurilor schimbate. [< fr. soulte].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sultă
UMBLĂTÚRĂ, umblături, s. f. (Pop.) Umblat1, mers; umblare. ♦ Fel de a umbla, de a duce picioarele în mers. – Umbla + suf. -ătură. Vezi definitia »
SULFAMÍDĂ, sulfamide, s. f. Medicament sub formă de pastile, injecții sau praf, întrebuințat pentru combaterea anumitor infecții. – Din fr. sulfamide, germ. Sulfamid. Vezi definitia »
brigádă (brigắzi), s. f.1. Mare unitate militară. – 2. Formație de lucru pe schimburi sau pe faze. – Fr. brigade.Der. brigadier (înv., brigadir, bragadir), s. m. (general de brigadă; în armată, grad inferior), din fr. brigadier. Vezi definitia »
COMANDÍTĂ, comandite, s. f. Contract de asociație în care una dintre părți, comanditatul, răspunde solidar și cu întreaga sa avere pentru obligațiile societății față de creditori, pe când cealaltă parte, comanditarul, nu răspunde decât în limitele capitalului social investit de el. ◊ Societate în comandită = societate alcătuită pe baza unui asemenea contract. – Din fr. commandite. Vezi definitia »
DELINCVÉNȚĂ s. f. totalitatea delictelor și crimelor considerate pe plan social; criminalitate, infracționism. (< fr. délinquance) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z