Definita cuvantului superstiție
SUPERSTÍȚIE s.f. Prejudecată determinată de credința că toate cele care se întâmplă în natură și în societate sunt manifestarea unor forțe supranaturale sau că anumite întâmplări sunt prevestiri ale viitorului; (p. ext.) practică superstițioasă. [Gen. -iei. / cf. fr. superstition, lat. superstitio].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu superstiție
PROTEINURÍE s.f. Prezența proteinelor în urină; albuminurie. [Gen. -iei. / < fr. protéinurie]. Vezi definitia »
LAMINÁRIE s.f. Algă brună marină, folosită în chirurgie pentru dilatarea anumitor căi fistuloase. [Gen. -iei. / < lat. laminaria, cf. fr. laminaire]. Vezi definitia »
ORTOLOGÍE s.f. Arta de a vorbi corect. [Gen. -iei. / < fr. orthologie, cf. gr. orthos – drept, logos – cuvânt]. Vezi definitia »
ADVÉCȚIE s. f. Mișcare (orizontală) a aerului atmosferic. Vezi definitia »
ÎNSCRÍE vb. I. tr. 1. a consemna în scris, a menționa într-o listă, într-un registru etc. ♦ a~ în fals = a cere unei instanțe să constate că un act scris este fals; (p. ext.) a contesta, a demonstra un fals. 2. (fig.) a însemna, a consemna. 3. a construi o figură geometrică în perimetrul alteia. 4. (sport) a realiza un punct; a marca. II. tr., refl. a (se) înregistra, a se înmatricula. ◊ a intra, a primi într-o organizație, într-un partid etc. (după fr. /s'/inscrire) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z