Definita cuvantului taniza
TANIZÁ vb. I. tr. A adăuga tanin în vin sau în must, pentru a le corecta anumite proprietăți. [< fr. taniser].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu taniza
GALVANIZÁ vb. I. tr. 1. A acoperi cu un strat de zinc o piesă metalică (în special de oțel) pentru a rezista mai bine la coroziune. 2. A excita în mod artificial un țesut sau un organ cu ajutorul curentului galvanic în scopuri terapeutice sau experimentale. ♦ (Fig.) A însufleți. [< fr. galvaniser, cf. it. galvanizzare]. Vezi definitia »
DENAȚIONALIZÁ vb. I. tr. A supune un bun acțiunii de denaționalizare. [Pron. -ți-o-. / cf. fr. dénationaliser]. Vezi definitia »
PRIVATIZÁ, privatizez, vb. I. A trece întreprinderi sau instituții din proprietatea statului în proprietatea particulară. – Privat + suf. -iza. Vezi definitia »
DEMATERIALIZÁ, dematerializéz, vb. I. Tranz. și refl. A face să piardă sau a pierde caracteristicile materiei sau chiar materia. [Pr.: -ri-a-] – Din fr. dématérialiser. Vezi definitia »
MAGNETIZÁ vb. I. tr. 1. a da unui metal proprietăți magnetice. 2. (fig.) a exercita o mare influență, o atracție irezistibilă asupra cuiva; a fascina. II. refl. (fam.) a se ameți de băutură. (< fr. magnétiser) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z