Definita cuvantului tendă
TÉNDĂ s.f. (Mar.) Acoperitoare de pânză care se întinde deasupra punții pentru a o apăra de ploaie și de soare. [Pl. tende. / < it. tenda].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu tendă
CABRIOLÉTĂ, cabriolete, s. f. Trăsurică ușoară, cu două roți, trasă de obicei de un singur cal; brișcă2, șaretă. [Pr.: -bri-o-.Var.: gabriolétă, -e s. f.] – Din fr. cabriolet. Vezi definitia »
morișcă, moriști s. f. 1. ( intl.) ceas. 2. (deț.) piatră de polizor legată cu ață, care prin învârtire se freacă de o bucată de oțel și produce scântei folosite la aprinderea țigărilor. 3. (peior.) gură. Vezi definitia »
OPSONÍNĂ s. f. anticorp specific care se combină chimic cu microbii, făcându-i susceptibili la fagocitoză. (< fr. opsonine) Vezi definitia »
PIOCIANÍNĂ s. f. substanță cristalizabilă din puroi. (< fr. pyocyanine) Vezi definitia »
BĂLĂNUȚĂ, Leopoldina (1934-1998, n. Păulești, jud. Vrancea), actriță română de teatru și film. Creații elaborate cu inteligență și sensibilitate (pe scenă: „Doi pe un balansoar” de Gibson, „Jocul ielelor” de C. Petrescu, „Antigona” de Sofocle; în film: „Pisica de mare”, „Nunta de piatră”, „Dicolo de pod”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z