Definita cuvantului agrarian
agrarián (a-gra-ri-an) adj. m., s. m., pl. agrariéni (-ri-eni); adj. f., s. f. agrariánă, pl. agrariéne

Sursa: DOOM 2
Cuvinte ce rimeaza cu agrarian
BOȘIMÁN, -Ă (cuv. olandez „oameni ai tufișurilor”) s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La m., pl.) Populație băștinașă negridă din S Africii (Deșertul Kalhari). Ca particularitate specifică prezintă steatopigia (acumularea grăsimii în regiunea fesieră) și zbîrcirea timpurie a pielii. ♦ Personă care aparține acestei populații. 2. Care aparține b. (1), privitor la b. ♦ (Substantivat, f.) Limbă din familia khoisan, vorbită de b. (1). Vezi definitia »
MARAMUREȘEÁN, -Ă, maramureșeni, -e, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația de bază a Maramureșului sau este originară de acolo; moroșan. 2. Adj. Care aparține Maramureșului sau maramureșenilor (1), privitor la Maramureș sau la maramureșeni, originar din Maramureș. – Maramureș (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
GRAFOMÁN, -Ă adj., s.m. și f. Stăpânit de grafomanie. [< fr. graphomane]. Vezi definitia »
MECANICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în mecanică. (< fr. mécanicien) Vezi definitia »
OMBUDSMAN, etimologic, provine din practica de judecată a triburilor germane. Pentru comiterea unei fapte care leza interesele comunității, făptuitorul putea fi scos în afara legii sau familia lui putea plăti despăgubiri celor lezați. Persoana neutră desemnată să colecteze despăgubirea era „ombudsman”-ul. Ombudsmanul zilelor noastre nu este un avocat al cetățeanului , deși instituția corespunzătoare din zilele noastre poartă denumirea de „avocatul poporului” deoarece atitudinea acestuia trebuie sa fie imparțială. El nu reprezintă instituționalizarea neîncrederii in administrație, ci îndeplinește o funcție de mediere. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z