Definita cuvantului transporta
TRANSPORTÁ vb. I. 1. tr. A căra, a duce dintr-un loc în altul. 2. refl. (Despre persoane) A se duce, a se deplasa la fața locului. 3. tr. (Fig.) A aduce (pe cineva) într-o stare de uitare de sine, a încânta peste măsură. [P.i. transpórt. / < fr. transporter, cf. lat. transportare].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu transporta
prospătá1, prospătéz, vb. I (reg.) 1. (refl.) a se ospăta din belșug. 2. (despre oameni) a avea o anumită atitudine față de ..., a trata într-un anumit fel. 3. a mustra, a pedepsi. Vezi definitia »
CONTRAPUNCTÁ vb. I. tr. (Rar) A tigheli (stofe, țesături) pe ambele fețe. ♦ (Fig.) A folosi tehnica contrapunctului; a face să corespundă. [Cf. it. contrappuntare]. Vezi definitia »
Naveta spatiala – Definitia data este probabil preluata direct sau indirect din Dictionar de Astronomie si Astronautica 1977, dar incomplet si deci incorect. O definitie corecta o puteti gasi in Dictionarul Spatiului LAROUSSE 1998 care coincide si cu ce-a formulata in Enciclopedia Programelor Spatiale 1979. „Nava spatiala reutilizabila” este o definitie corecta. Nu este obligatoriu sa fie cu echipaj, pentru ca de exemplu naveta spatiala BURAN, a zburat doar in regim automat. Este o confuzie care se intalneste foarte des in toata media din pacate. Vezi definitia »
LĂSÁTA s. f. art. v. lăsat1. Vezi definitia »
SUPRALICITÁ vb. intr. 1. a oferi la o licitație un preț mai mare decât prețul oferit (de cineva) anterior. 2. (fig.) a oferi mai mult decât altcineva la o întrecere. 3. a insista prea mult. (< supra1- + licita) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z