Definita cuvantului uranină
URANÍNĂ s.f. Substanță colorantă întrebuințată ca sensibilizator în fotografie. [< fr. uranine].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu uranină
LÁTURĂ, laturi, s. f. 1. Parte laterală, margine a unui obiect. ♦ Spec. Fiecare dintre cele două părți laterale ale corpului unei ființe, în dreptul coastelor. ♦ Parte, sens, direcție. ◊ Loc. adv. În lături = la o parte, într-o parte. Pe lături = într-o parte și în alta. Pe de lături = alături, pe lângă; fig. pe ocolite, indirect. ◊ Loc. prep. Pe de lăturile... = pe marginile... ◊ Expr. A (nu) se da în lături = a (nu) ezita să facă sau să spună ceva. ♦ (Înv. și pop.) Bucată, zonă de la marginea unei întinderi de pământ, a unui ținut. ◊ Expr. A bate laturile = a umbla fugar. 2. Aspect sub care se poate prezenta sau sub care poate fi analizat un lucru. 3. Fiecare dintre semidreptele care formează un unghi sau dintre liniile care mărginesc un poligon. [Pl. și: lături.Var.: láture s. f.] – Lat. *latora (= latera, pl. lui latus, -eris). Vezi definitia »
DIAFTORÉZĂ s.f. (Geol.) Proces metamorfic prin care șisturile cristaline se adaptează unor condiții de metamorfism mai puțin intens decât cel care a determinat formarea lor. [Cf. fr. diaphtorèse, germ. Diaphtorese]. Vezi definitia »
OVARÍTĂ s. f. inflamație a ovarelor (1); ooforită. (< fr. ovarite) Vezi definitia »
apostímă (-me), s. f. – Abces, tumoare. – Var. (mod.) apostemă. Gr. ἀπόστημα (Gáldi 151). Sec. XVIII, înv. Vezi definitia »
CONTRAMĂSÚRĂ s.f. Măsură luată împotriva alteia. [Cf. fr. contre-mesure]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z