Definita cuvantului coraportor
CORAPORTÓR, coraportori, s. m. Persoană care prezintă un coraport. – Co- + raportor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu coraportor
CICLOMOTÓR s.n. bicicletă cu un motor de un cilindru, cu o capacitate de până la 50 de cm3. (< fr. cyclomoteur) Vezi definitia »
PALPATÓR s. n. 1. organ sensibil al unui aparat de măsurat și de control, care sesizează neregularitățile unei suprafețe. 2. dispozitiv al unei mașini agricole pentru urmărirea neregularităților terenului, a modului de dispunere a plantelor, în scopul reglării poziției organelor de lucru ale mașinii. 3. dispozitiv de comandă automată a mecanismului de alimentare a mașinii de țesut cu fir de bătătură. (< it. palpatore) Vezi definitia »
PREÎNCĂLZITÓR, preîncălzitoare, s. n. Instalație care servește la preîncălzire. [Pr.: pre-în-] – Preîncălzi + suf. -tor. Vezi definitia »
SOSITÓR, -OÁRE, sositori, -oare, adj. (Rar) Care sosește, care vine, ajunge undeva. ◊ Bob sositor = bob (folosit în ghicitul cu bobii) care cade stingher în partea dreaptă a ciurului și care este socotit că prevestește sosirea cuiva; p. ext. musafir care sosește pe neașteptate. – Sosi + suf. -tor. Vezi definitia »
VIOLATÓR, -OÁRE, violatori, -oare, s. m. și f. (Adesea adjectival) 1. Persoană care violează (1,2), care determină sau pricinuiește o încălcare a unei legi, dispoziții, convenții etc.; infractor; profanator, pângăritor. 2. Persoană care comite un viol. [Pr.: vi-o-] – Din fr. violateur, lat. violator, -oris. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z