Definita cuvantului aseaflalacheremulcuiva
a se afla la cheremul cuiva expr. a fi la bunul plac al cuiva

Sursa: Argou
Cuvinte ce rimeaza cu aseaflalacheremulcuiva
1. Va scriu in legatura cu etimologia cuvantului „ghes”. Sunt convins ca vine din limba romani, unde „ges” (citit cu ghe de la ghete sau gheorghe) inseamna inima. Practic, „a da ghes” pt a efectua o actiune, a da un imbold capata sensul clar de a „a-i da viata pt (a face) ceva”. 2. Cred ca ar trebui adaugata si expresia „a-i da (cuiva) inima ghes”, mai ales in varianta ei negativa, tautologica ce-i drept ;-) („nu-mi da inima ghes” = „nu ma trage inima, n-am chef de...”) Va multumesc, Marian Enache un rom si un copywriter in acelasi timp :-) Vezi definitia »
RELEVÁ, relév, vb. I. Tranz. A pune în lumină, a scoate în evidență; a evidenția, a observa, a remarca, a sublinia. – Din fr. relever. Vezi definitia »
TAVÁ s. f. v. tavă. Vezi definitia »
ÁLTCUMVA adv. Altfel. – Alt + cumva. Vezi definitia »
BRATISLAVA, oraș în Ceho-Slovacia, cap. Sloveniei, port pe stg. Dunării; 435,5 mii loc. (1989). Nod de comunicații. Mare centru ind. (îngrășăminte fosfatice, prelucr. petrolului, constr. de mașini, alim., prelucr. lemnului, textilă). Universitatea „Jan Komensky” (1919). Academia Slovacă de Științe. Catedrală gotică, castel (sec. 17-18). Muzee. Menționat documentar din sec. 10. Cap. a Regatului ungar (1541-1784), sub numele de Pozsony. Din 1919, cap. Slovaciei. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z