Definita cuvantului dinumdanam
dinumdánam s. m. – Chef, zaiafet, petrecere. Mag. dinom-dánom (Tiktin; Candrea). În Trans.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu dinumdanam
MIRIAGRÁM s. n. unitate de măsură pentru greutăți, de 10000 de grame. (< fr. myriagramme) Vezi definitia »
BIZÁM s. m. mamifer rozător acvatic din Canada, asemănător cu șobolanul, în preajma apelor; ondatra. (< germ. Bisam) Vezi definitia »
COFERDÁM s.n. (Mar.) Compartiment al unei nave limitat de doi pereți transversali etanși, care separă magaziile de mărfuri de tancurile de combustibili sau lubrifianți. [< engl. cofferdam]. Vezi definitia »
KILOGRÁM s.n. Unitate de măsură pentru masă, egală cu 1000 g. ◊ Kilogram-forță = unitate de măsură a forței, având o valoare egală cu greutatea prototipului internațional de masă, măsurată în vid, la accelerația pământească normală. [< fr. kilogramme, cf. gr. chilioi – o mie, gramma – unitate de măsură]. Vezi definitia »
BENTHAM [béntəm], Jeremy (1748-1832), filozof și jurist englez. Discipol al lui Th. Hobbes și Cl. A. Helvétius. Teoretician al liberalismului. A sesizat influența economicului asupra juridicului și a promovat o morală utilitaristă bazată pe „interesul personal”, ale cărei principii le-a aplicat și în legislație („Introducere în principiile moralei și legislației”, „Scrieri economice”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z