Definita cuvantului energie
energíe (energíi), s. f.1. Capacitate a unui sistem de a efectua un lucru mecanic. – 2. Forță, tărie, putere. – Var. (înv.) energhie. Gr. ἐνέργεια (sec. XVIII, cf. Gáldi 178), și modern din fr. énergie.Der. energic, adj.; energetic, adj.

Sursa: DER
Cuvinte ce rimeaza cu energie
FRUCTIFICÁȚIE s.f. Fructificare. ♦ Proprietate a plantelor de a produce fructe; (p. restr.) proprietate a pomilor și a viței de vie de a da lăstari fertili. ♦ Perioada în care se formează fructele. [Gen. -iei. / cf. fr. fructification]. Vezi definitia »
DISPEPSÍE s.f. Digestie grea. [Gen. -iei. / < fr. dyspepsie, cf. lat. dyspepsia < gr. dys – dificil, pepsis – digestie]. Vezi definitia »
HIDROTIMETRÍE, hidrotimetrii, s. f. Măsurare a durității unei ape. – Din fr. hydrotimétrie. Vezi definitia »
MICROFACHÍE s. f. anomalie congenitală în existența unui cristalin anormal de mic. (< fr. microphakie) Vezi definitia »
RÁȚIE, rații, s. f. 1. Cantitate de hrană pe care trebuie să o consume un om sau un animal într-un timp determinat și care conține toate substanțele necesare desfășurării funcțiilor vitale ale organismului. 2. Număr constant care se adaugă la un termen al unei progresii aritmetice sau cu care se înmulțește un termen al unei progresii geometrice pentru a obține termenul următor. – Din lat. ratio, -onis, fr. ration. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z