Definita cuvantului acroblastic
ACROBLÁSTIC, -Ă adj. (despre muguri, flori) dezvoltat în vârful organului. (< engl. acroblastic, lat. acroblasticus)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu acroblastic
plămâníc, -ă, adj., s.m. și f. 1. (înv.) (persoană) care suferă de tuberculoză pulmonară. 2. (reg.) plantă erbacee acvatică cu rizom lung, cu flori galbene și cu frunze lucitoare care plutesc la suprafața apei; plutică. Vezi definitia »
ANTISCORBÚTIC, -Ă adj., s. n. (medicament) împotriva scorbutului. (< fr. antiscorbutique) Vezi definitia »
SULFÚRIC, -Ă, sulfurici, -ce, adj. 1. Combinat sau compus cu sulf. ◊ Acid sulfuric = acid anorganic obținut prin combinarea trioxidului de sulf cu apa, în formă de lichid incolor, uleios, cu gust acrișor, fără miros și foarte corosiv, care se înrebuințează în industria chimică; vitriol. 2. Privitor la sulf. – Din sulfurique. Vezi definitia »
SCOLÁSTIC, -Ă, scolastici, -ce, adj. 1. S. f. Sistem filozofic apărut în evul mediu, care se baza pe dogmele bisericii creștine și se caracteriza prin raționamente abstracte și prin artificii logice; p. ext. mod de gândire și de activitate intelectuală bazat pe cunoștințe formale, rupte de practică și mânuite în mod pedant. ♦ Nume dat învățământului (filozofic) din țările Europei medievale dominate de catolicism. 2. Adj. Care aparține scolasticii (1), privitor la scolastică. ♦ P. ext. Rupt de realitate, de viața practică, formal. – Din fr. scolastique, lat. scholasticus. Vezi definitia »
LOGÓDNIC, -Ă, logodnici, -ce, s. m. și f. Persoană care s-a logodit cu cineva (considerată în raport cu acesta); (la pl.) perechea logodită. – Logodnă + suf. -nic. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z