Definita cuvantului amfitochie
AMFITOCHÍE s. f. formă de partenogeneză în care din ovulul fecundat rezultă indivizi masculi sau femeli. (< fr. amphitokie)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu amfitochie
FARMACÍE, farmacii, s. f. 1. Știință care se ocupă cu problemele preparării, păstrării, controlului și distribuirii medicamentelor. 2. Loc special amenajat în care se păstrează, se distribuie, se vând și uneori se prepară medicamente; potică1, spițerie. – Din fr. pharmacie, lat. pharmacia. Vezi definitia »
SUSPÉNSIE s.f. 1. Atârnare. ♦ Întrerupere (intenționată) a sensului, a frazei. 2. Sistem format din particule solide foarte fine care se găsesc în echilibru într-un lichid. 3. Mod de susținere a echipamentului mobil al unui instrument; piesele care susțin acest echipament. ♦ Legătura elastică dintre un sistem tehnic și piesa lui de reazem. [Gen. -iei, var. suspensiune s.f. / cf. fr. suspension, lat. suspensio]. Vezi definitia »
DACTILIOLOGÍE s. f. parte a arheologiei care studiază inelele și pietrele prețioase gravate. (< fr. dactyliologie) Vezi definitia »
PEDIPLANÁȚIE s. f. proces de formare a unei pediplene. (< fr. pédiplanation) Vezi definitia »
BOMBONERÍE s. f. 1. magazin unde se vând bomboane. 2. ramură a industriei alimentare care se ocupă cu fabricarea bomboanelor. (< fr. bonbonnerie) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z