Definita cuvantului cocon
COCÓN1, coconi, s. m. 1. (Pop.) Termen de politețe care denumește un bărbat; domn. 2. (Înv. și pop.) Fiu, fecior (aparținând unor părinți din clasele sociale înalte). 3. (Înv. și reg.) Copil mic, abia născut, prunc. [Var.: cucón s. m., cónul s. m. art.] – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cocon
SALOON [-LÚN] s. n. cârciumă, bar în vestul american. (< amer. saloon) Vezi definitia »
CAMERTÓN s. n. mic tub care emite sunetul la, pentru acordarea instrumentelor muzicale și la darea tonului. (< germ. Kammerton) Vezi definitia »
PITÓN s.n. Piron folosit în alpinism în ascensiunile grele, având la un capăt un inel prin care se introduce coarda. [< fr. piton]. Vezi definitia »
TELEDON, teledoane, s.n. Emisiune de televiziune de lungă durată cu scopul de a colecta fonduri pentru o cauză umanitară. (<prefix TELE + don/atĩe, cf. engl. telethon < TELE + (mara)thon.) Vezi definitia »
CAMELEÓN, cameleoni, s. m. 1. Reptilă arboricolă și insectivoră din regiunile tropicale, cu gheare ca un clește, care o ajută să se prindă de copaci, și cu proprietatea de a-și schimba culoarea pielii potrivit mediului înconjurător (Chamaeleo vulgaris). 2. Fig. Persoană care-și schimbă purtarea și convingerile după împrejurări. [Pr.: -le-on] – Din fr. cameléon. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z