Definita cuvantului aprecia
APRECIÁ vb. tr. 1. a stabili valoarea, a evalua, a estima. ◊ a prețui, a stima (pe cineva). 2. a socoti, a considera (că). (< fr. apprécier, lat. appretiare)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu aprecia
MACHIÁ, machiez, vb. I. Tranz. și refl. A (se) farda (minuțios, cu artă); a(-și) face machiajul (pentru scenă). V. grima. [Pr.: -chi-a] – Din fr. maquiller. Vezi definitia »
[gr.synergeia = conlucrare]: raspunsul credinciosului la chemarea Duhului Sfant, cooperarea tainica si libera intre harul lui Dumnezeu si vointa omului. Mantuirea este un act sinergetic: Caci nici un folos nu vine din lucrarea omului, fara inraurirea de sus. Dar nici inraurirea de sus nu vine peste cel ce nu o primeste in chip liber.De amandoua avem trebuinta: si de lucrarea dumnezeiasca si de cea omeneasca. (PETRU DAMASCHIN, Invataturi duhovnicesti, I, in Filoc. rom., vol. V p.141) Vezi Dictionar de teologie ortodoxa de Preot Profesor Doctor ION BRIA Vezi definitia »
PLIÁ vb. I. tr. A îndoi, a împături (hârtie, stofă etc.) suprapunând părțile într-o anumită ordine. [Pron. pli-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. plier]. Vezi definitia »
CALCHIÁ, calchiez, vb. I. Tranz. 1. A reproduce un desen sau o schiță cu ajutorul hârtiei de calc. 2. A forma cuvinte sau expresii transpunând din altă limbă elementele de formare; a îmbogăți un cuvânt cu un sens nou, după modelul unui cuvânt străin. [Pr.: -chi-a] – După fr. calquer. Vezi definitia »
BEREȘTI-MERIA, com. în jud. Galați; 5.208 loc. (1991). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z