Definita cuvantului arbitraj
ARBITRÁJ s. n. 1. soluționare a unui diferend de către o persoană sau o instituție autorizată. ♦ ~ de stat = organ de stat care rezolvă anumite litigii patrimoniale. 2. conducere a unei aplicații tactice, a unei competiții sportive de către un arbitru. ◊ hotărâre luată de un arbitru. 3. (fin.) cumpărare de valută, acțiuni, rente, argint, aur etc. pentru vânzare pe aceeași piață sau pe o alta. (< fr. arbitrage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu arbitraj
GOLAVERÁJ s.n. (Sport) Raportul dintre golurile marcate și cele primite (la fotbal, la handbal etc.). [< engl. goal average]. Vezi definitia »
ARBITRÁJ s. n. 1. soluționare a unui diferend de către o persoană sau o instituție autorizată. ♦ ~ de stat = organ de stat care rezolvă anumite litigii patrimoniale. 2. conducere a unei aplicații tactice, a unei competiții sportive de către un arbitru. ◊ hotărâre luată de un arbitru. 3. (fin.) cumpărare de valută, acțiuni, rente, argint, aur etc. pentru vânzare pe aceeași piață sau pe o alta. (< fr. arbitrage) Vezi definitia »
ARBITRÁJ, arbitraje, s. n. 1. Judecarea unui diferend de către persoane special autorizate. ♦ Arbitraj de stat = instanță care rezolvă litigiile dintre instituții de stat, întreprinderi și organizații ale sectorului socialist. ♦ Supraveghere și conducere a unei competiții sportive. 2. Hotărâre dată de un arbitru. – Fr. arbitrage. Vezi definitia »
ȘARIÁJ s.n. (Geol.) Fenomen de deplasare a stratelor de pământ, a nisipului etc de către ape. [Pron. -ri-aj. / < fr. charriage]. Vezi definitia »
MATERNÁJ s. f. 1. atitudine afectivă de solicitudine, devotament a personalului medical față de bolnavi. 2. orice relație dintre două persoane, dintre care una are un comportament maternal față de cealaltă. (< fr. maternage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z