Definita cuvantului atelaj
ATELÁJ s. n. 1. animalele de tracțiune înhămate la un vehicul și harnașamentul necesar. 2. harnașament pentru caii unui atelaj (1). 3. echipament de legătură dintre două vehicule. 4. figură de stil, prin coordonarea unui termen concret cu unul abstract. (< fr. attelage)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu atelaj
CADRÁJ s. n. 1. delimitare a spațiului util cuprins de un obiectiv fotografic sau cinematografic. 2. operație de așezare a culorilor imprimate pe o țesătură. (< fr. cadrage) Vezi definitia »
BORDÁJ s.n. Pereții exteriori ai unei nave. [< fr. bordage]. Vezi definitia »
DUNÁJ s.n. (Mar.) Bucăți de lemn sau de alte materiale folosite pentru protecția mărfurilor din magaziile unei nave. [< engl. dunnage]. Vezi definitia »
ȘOMÁJ s. n. Fenomen economic cauzat de crizele sau recesiunile economice, care constă în aceea că o parte dintre salariați rămân fără lucru, ca urmare a decalajului dintre cererea și oferta de forță de muncă; situația aceluia care nu se poate angaja din cauza imposibilității de a găsi un loc de muncă. – Din fr. chômage. Vezi definitia »
CAROTÁJ s. n. determinare a naturii structurii straturilor succesive ale unui teren prin extragerea de carote (II) sau prin măsurarea mărimilor fizice ale rocilor străbătute. (< fr. carottage) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z