Definita cuvantului autumnal
AUTUMNÁL, -Ă adj. de toamnă. ◊ (astr.) punct ~ = unul din cele două puncte de intersecție, dintre eliptică și ecuatorul ceresc. (< lat. autumnalis, fr. autumnal)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu autumnal
OFICIÁL, -Ă, oficiali, -e, adj. 1. Care emană de la o autoritate, de la un guvern, de la un stat; care este declarat, stabilit prin lege; care reprezintă o autoritate, un guvern, un stat. Buletinul oficial = periodic în care se publică legile, regulamentele, decretele etc. autorităților de stat. ♦ Propriu actelor guvernamentale, documentelor administrației de stat; în stilul, în maniera actelor, a documentelor autorităților, ale statului. 2. Care se conformează legilor, regulilor, formalităților, tradițiilor (unui stat); aprobat, convenit între autorități. 3. Fig. De o politețe rece, calculată; solemn, formal, stereotip. [Pr.: -ci-al] – Din lat. officialis, fr. officiel. Vezi definitia »
MACROSOCIÁL, -Ă adj. referitor la marile colectivități umane. ♦ nivel ~ = ansamblul structurilor, instituțiilor, relațiilor și activităților sociale la nivelul întregii societăți. (< fr. macrosocial) Vezi definitia »
TONÁL, -Ă adj. (Muz.) Referitor la tonuri, la tonalitate. ◊ Sistem tonal = sistem al tonurilor. ♦ (Pict.) Referitor la tonul sau la nuanța culorilor. [Cf. fr., engl. tonal]. Vezi definitia »
CONVIVIÁL, -Ă adj. de conviv. (<engl. convivial) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z