Definita cuvantului biraport
BIRAPÓRT s. n. (mat.; pentru un fascicul de patru drepte) raport anarmonic al celor patru puncte în care o secantă intersectează dreptele din fascicul. (< fr. birapport)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu biraport
suport pentru pensule, înv. Vezi definitia »
INÉRT, -Ă, inerți, -te, adj. 1. Nemișcat, fără viată, neînsuflețit. ♦ Inactiv din fire, lipsit de vigoare, de vioiciune, moale, molâu. 2. (Fiz.; despre corpuri) Care are inerție; (despre masa corpurilor) care se referă la inerție. 3. (Chim.; despre elemente sau substanțe) Lipsit de reactivitate față de alte elemente sau alte substanțe. – Din fr. inerte, lat. iners, -tis. Vezi definitia »
FORT s.n. Fortificație care face parte dintr-un sistem menit să apere un oraș, o trecătoare, o linie strategică etc. [< fr. fort, it. forte]. Vezi definitia »
DEPORT, deporturi, s.n. (Auto) Distanța, măsurată în milimetri, dintre suprafața de așezare a jantei pe butucul roții și un plan paralel cu această suprafață, care trece prin mijlocul roții (pe lățime). – Din fr. déport. (?-sursa? – in fr. are alte sensuri!! – tavi) Vezi definitia »
EXPÓRT s. n. trimitere de mărfuri în străinătate în scop de vânzare sau de schimb comercial; mărfurile exportate. ♦ ~ invizibil = vindere de servicii altor țări (operații de transport, asigurare, credit, licențe, servicii de turism etc.); ~ de capital = investiție de capital făcută de către monopoluri în alte țări, pentru a obține cu mai multă ușurință profituri maxime. (< germ. Export) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z