Definita cuvantului butadienă
BUTADIÉNĂ s. f. hidrocarbură nesaturată, derivată din butan prin pierderea a patru atomi de hidrogen din moleculă. (< fr. butadiène)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu butadienă
FLÁNȘĂ, flanșe, s. f. 1. Bordură la capătul unei piese, făcând sau nu corp comun cu piesa, care constituie organul de legătură, de obicei prin șuruburi, cu o altă piesă. 2. Piesă plată care servește la îmbinarea etanșă în prelungire sau de ramificație a unor piese, conducte etc. – Din germ. Flansche. Vezi definitia »
brizúră (sfărâmătură) s. f., g.-d. art. brizúrii; pl. brizúri Vezi definitia »
RETICULÍNĂ s. f. Substanță organică albuminoidă care conține fosfor și care se găsește în organele bogate în țesut reticular. – Din fr. réticuline. Vezi definitia »
HIDRAZÍDĂ s. f. Substanță cristalină, derivat al hidrazinei, incoloră, cu caracter bazic, solubilă în apă, care se folosește în diferite sinteze organice și ca medicament. – Din fr. hydrazide. Vezi definitia »
hávră (hávre), s. f. – Sinagogă. – Mr. havră. Tc. havra (Roesler 606; Șeineanu, II, 213; Lokotsch 857), cf. bg. havra, sb. avra, alb. avrë. De asemenea ar putea proveni direct din ebr. havra „comunitate”. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z