Definita cuvantului cantaridism
CANTARIDÍSM s. n. intoxicație acută cu cantaridină. (< engl. cantharidism)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cantaridism
TANTRÍSM s. n. curent religios hinduist, apărut ca o reacție împotriva interdicțiilor religioase și sociale ale brahmanismului, care introduce în cult unele elemente populare. (< fr. tantrisme) Vezi definitia »
CLOROFORMÍSM s. n. (Med.) Intoxicație cu cloroform. – Din fr. cloroformisme. Vezi definitia »
NATURALÍSM s. n. 1. Curent sau tendință în artă și literatură, care se caracterizează prin observarea riguroasă a faptelor din realitatea obiectivă, prin redarea lor fidelă, prin preferința pentru aspectele urâte, vulgare ale naturii omenești etc. 2. Concepție filozofică care exclude supranaturalul, ridicând natura la rangul de principiu suprem. 3. Teorie etică care întemeiază noțiunea binelui pe un principiu situat în afara moralei (evoluție biologică, plăcere etc.), viața morală fiind o prelungire a celei biologice. – Din fr. naturalisme. Vezi definitia »
EVAZIONÍSM s. n. 1. evaziune de la anumite obligații. 2. tendință în artă de a cultiva evadarea din realitatea vieții sociale. (< fr. évasionnisme) Vezi definitia »
CAPITALÍSM, S. N. 1. Sistem social bazat pe recunoașterea drepturilor naturale, individuale și inalienabile, ce includ drepturile de proprietate, in care absolut toate resursele naturale și mijloacele de producție sunt deținute in regim de proprietate privată. In capitalism statul este separat complet de economie in același mod in care statul este separat de religie. Capitalismul este singurul sistem social cunoscut de om ce este compatibil cu piata libera și cu libertatea. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z