Definita cuvantului carcinoliză
CARCINOLÍZĂ s. f. proces de dezintegrare a celulelor carcinoase. (< fr. carcinolyse)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu carcinoliză
EPIFRÁZĂ s. f. figură retorică prin care se adaugă unei fraze ce pare terminată una sau mai multe părți în care se dezvoltă o idee accesorie. (< fr. épiphrase) Vezi definitia »
MELANÓZĂ s. f. 1. acumulare patologică de melanină în diferite țesuturi. 2. boală a plantelor, cauzată de ciuperci, care se manifestă prin înnegrirea unor organe. (< fr. mélanose) Vezi definitia »
EXOSTÓZICĂ, exostozice, adj. f. (în sintagma) Boală exostozică = dezvoltare patologică a oaselor în punctele de osificare activă, apărută în timpul creșterii acestora. – Din exostoză. Vezi definitia »
SINERÉZĂ s.f. 1. (op. diereză) Fuziune a două vocale într-un diftong; sinizeză; crasă. 2. Separarea lichidului dintr-un gel în urma unei depozitări mai îndelungate. [Cf. fr. synérèse, gr. synairesis]. Vezi definitia »
CLÚPĂ s. f. 1. compas forestier pentru măsurarea diametrelor arborilor sau buștenilor. 2. portunealtă pentru tăierea manuală a filetului la țevi și la bare rotunde. 3. piesă la mașina de lățit și egalizat, care prinde marginea țesăturii prelucrate. 4. șablon de secționare pentru cuparea urechilor la câinii de rasă. (< germ. Kluppe) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z