Definita cuvantului celo
CELO2- elem. celul(o)-. ()

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu celo
ÎNCÓLO adv. 1. În alt loc decât aici; în partea aceea, în direcția aceea, într-acolo. ◊ Expr. Mai încolo = mai departe. Până (mai) încolo = până nu departe, destul de aproape. (Fam.) Lasă-l (sau dă-l) încolo! = nu te mai ocupa de el, nu-i da atenție, nu-l lua în considerare. Fugi încolo! = taci din gură! nu mai spune fleacuri. 2. Pe urmă, mai târziu. ◊ Loc. adv. De aici sau de-acu(m) încolo = începând din acest moment, de acum înainte. De astăzi (sau de mâine etc.) încolo = începând de azi (sau de mâine etc.). De atunci încolo = după aceea. 3. În afară de cele arătate înainte. [Var.: încoleá adv.] – În + colo. Vezi definitia »
HIAL(O)- elem. „sticlă”, „corp vitros”; „transparent”. (< fr. hyal/o/-, cf. gr. hyalos) Vezi definitia »
ANTIHALÓ s. n. peliculă de lac sau de gelatină colorată, care împiedică formarea efectului halo. (< fr. antihalo) Vezi definitia »
TIFLO- Element prim de compunere savantă cu semnificația „orb”, „închis”, „fără ieșire”; „cec”. [< fr. typhlo-, cf. gr. typhlos]. Vezi definitia »
HALÓ s.n. 1. Coroană luminoasă și colorată care apare uneori în jurul Soarelui sau al Lunii. 2. Pete concentrice formate pe stratul fotosensibil al unui material fotografic ca urmare a producerii unor reflexii și difuziuni puternice în strat în cazul iluminării acestuia cu fascicule luminoase intense și înguste. 3. Aureolă. [< fr. halo, cf. gr. halos – disc]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z