Definita cuvantului cimă
CÍMĂ s. f. inflorescență dintr-un ax principal terminat cu o floare și având lateral mai multe axe secundare ramificate în același fel. (< fr. cyme)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cimă
BÁRJĂ s. f. 1. barcă cu o velă pătrată, pentru pescuitul pe râuri. 2. navă cu fundul plat, pentru transporturi grele pe căile navigabile. (<fr. barge) Vezi definitia »
PRINȚÉSĂ s. f. principesă. (< fr. princesse) Vezi definitia »
HARISMĂ, harisme, s.f. 1. Un dar daruit de către Dumnezeu oamenilor. 2. Un dar extraordinar prin care Biserica este mângâiată, întărită și zidită, cel care primește un astfel de dar se numește harismatic. 3. O funcțiune în cadrul Trupului lui Hristos, care este Biserica. /<gr. cάrisma Vezi definitia »
conteneálă s.f. (pop.) încetinire a mișcării; oprire. Vezi definitia »
NÓUĂ num. card., s. m. 1. Num. card. Numărul care are în numărătoare locul între opt și zece; se indică prin cifra 9 (sau IX). ◊ (Adjectival) Are nouă ani.Expr. A avea nouă vieți (sau suflete) = a fi foarte rezistent sau foarte viteaz. A avea nouă băieri la pungă = a fi foarte zgârcit. (Peste) nouă mări și (nouă) țări = foarte departe. ◊ (Substantivat) Veneau nouă. (Cu valoare de num. ord.) Volumul nouă. ◊ (Intră în componența num. adverbial) De nouă ori. ◊ (Precedat de „câte”, intră în componența num. distributiv) Cumpără câte nouă (mere). 2. S. m. Semn grafic care reprezintă numărul nouă (1); p. ext. desen, figură în forma acestui semn. ♦ Nota nouă (1). – Lat. novem. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z