Definita cuvantului cinabru
CINÁBRU s. n. 1. sulfură naturală de mercur, roșie. 2. culoare roșie-închisă. (< fr. cinabre)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu cinabru
FOTOELASTICIMÉTRU, fotoelasticimetre, s. n. (Fiz.) Aparat folosit în fotoelasticimetrie. [Pr.: -to-e-] – Din fr. photoélasticimètre. Vezi definitia »
PIRÉTRU s. m. 1. planta erbacee din familia compozeelor, asemănătoare cu crizantema. 2. pulbere insecticidă fină, din florile uscate de piretru (1). (< fr. pyrèthre) Vezi definitia »
OPTOMÉTRU s. n. aparat pentru controlul vederii și potrivirea ochelarilor. (< fr. optomètre) Vezi definitia »
ECHILÍBRU s. n. 1. stare a unui corp supus acțiunii unor forțe sau efecte care se anulează reciproc fără să-i schimbe starea de mișcare sau de repaus. 2. (biol.) însușire a organismelor sau a grupurilor de organisme de a se autoreînnoi. ♦ ~ ecologic = stare a unui mediu natural în care compoziția faunei și a florei rămâne aproape constantă. 3. proporție, raport just între lucruri opuse. ♦ ~ de forțe = situație în care mai multe puteri, de tărie aproximativ egală, se echilibrează ca influență și dominație în lume; ~ bugetar = stare a unui buget în care veniturile sunt egale cu cheltuielile. 4. (psih.) senzație de ~ = senzație care reflectă poziția și mișcările corpului în spațiu. 5. (fig.) stare de liniște, de armonie, de stabilitate sufletească. (< fr. équilibre, lat. aequilibrium) Vezi definitia »
MICROVOLTMÉTRU, microvoltmetre, s. n. Instrument de măsură a tensiunilor joase de ordinul milionimilor de volt. – Din fr. microvoltmètre. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z