Definita cuvantului complăcea
COMPLĂCEÁ vb. refl. a se simți bine într-o anumită situație; a găsi mulțumire în ceva. (după fr. complaire)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu complăcea
ÎNDĂRẮTELEA adv. în expr. v. ÎNDĂRĂT (I. 1.) Expr. (De-a) îndărătele(a) = a) cu spatele înainte; b) pe dos. [DEX '98] Vezi definitia »
a-i cădea (cuiva) în cârcă expr. (vulg.) a lua prin surprindere (pe cineva). Vezi definitia »
PLĂCEÁ, plac, vb. II. Intranz. și tranz. (Cu subiectul logic în dativ) 1. A agrea sau a fi agreat, a simpatiza sau a fi simpatizat. ◊ Expr. Știi că-mi placi? sau că mi-ai plăcut? exprimă mirarea, dezaprobarea în fața unei propuneri, a unei afirmații etc. care nu-ți convine, cu care nu ești de acord etc. Îmi place să cred că... = sper să... 2. A avea sau a trezi un sentiment de admirație, de plăcere, de iubire față de o persoană de sex opus, a-i fi drag, a îndrăgi. 3. A avea un sentiment de satisfacție, de mulțumire, de delectare; a-i fi agreabil, a-i fi pe plac. ♦ A-i conveni. ♦ A vrea, a dori. – Lat. placere. Vezi definitia »
mándea pron. – Eu, eu însumi. Țig. mande (Graur 166; Juilland 167), care este dativul lui me „eu”; cf. țig. sp. man mende „eu” (Besses 104; Claveria, NRFH, III, 267; Claveria 165). Cuvînt de argou. Vezi definitia »
1. unitatea structurala a osului. 2. este reprezentat de un canal (canal Havers) in care se gasesc tesut conjunctiv lax, vase sangvine si limfatice, nervi – in jurul caruia se dispun concentric 5-30 lamele osoase reprezentate de substanta fundamentala mineralizata. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z