Definita cuvantului contemperație
CONTEMPERÁȚIE s. f. impuls presupus a proveni de la grația divină și care ar face să încline voința către ceva, fără a o determina însă. (< fr. contempération, lat. contemperatio)

Sursa: MDN
Cuvinte ce rimeaza cu contemperație
AFONÍE s. f. (Rar) Boală care constă în pierderea glasului. – Fr. aphonie. Vezi definitia »
AEROCARTOGRAFÍE s. f. tehnica întocmirii planurilor și hărților topografice pe bază de aerofotograme. (< fr. aérocartographie) Vezi definitia »
NUMEROTÁȚIE s. f. numerotare. (< fr. numérotation) Vezi definitia »
NUTÁȚIE, nutații, s. f. 1. Mișcare oscilatorie periodică a axei polilor Pământului, determinată de atracția variabilă pe care o exercită Soarele și Luna asupra ecuatorului. 2. (Fiz.) Una dintre cele trei componente ale mișcării unui corp rigid care are un punct fix și face să oscileze axa de rotație proprie a corpului, apropiind-o și depărtând-o de axa fixă. 3. Mișcare a unor organe ale plantelor, constând în oscilații laterale și în rotiri ale vârfului organului respectiv în jurul axei sale. – Din fr. nutation, it. nutazione. Vezi definitia »
MINUTERÍE, minuterii, s. f. Parte a unui ceasornic care imprimă minutarelor mișcarea de rotație, – Din fr. minuterie. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z